Αυστηρούς κανόνες επιβάλλει ο Σόιμπλε

0

Αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και υποβαθμισμένη ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την ΕΕ sth μετά – Brexit εποχή, όπως μαρτυρά προσχέδιο που ετοίμασαν οι σύμβουλοι του Γερμανού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταδίδει σήμερα η Handelsblatt.

Το σχέδιο του Σόιμπλε, ο οποίος μέσω της προσέγγισης λιτότητας έφερε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στη Γερμανία, για πρώτη φορά από το 1969, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συναντήσει αντιρρήσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία, χώρες οι οποίες προτιμούν τον δανεισμό για να στηρίξουν τις οικονομίες τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Τα κράτη – μέλη δεν θα πρέπει να απαλλάσσονται των ευθυνών τους σε ότι αφορά τη διασφάλιση ύπαρξης σταθερών προϋπολογισμών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα προάγουν την ανάπτυξη», φέρονται να δήλωσαν, σύμφωνα με τη Handelsblatt, οι Γερμανοί τεχνοκράτες σχετικά με τις προτάσεις Σόιμπλε.

Πηγή του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ερωτηθείσα για το σχέδιο, είπε: «Αυτή τη στιγμή, δεν εστιάζουμε πρωταρχικά στην ενοποίηση».

Το έγγραφο εισηγείται επίσης την ιδέα ενός ανεξάρτητου σώματος ειδικών που θα επιβλέπουν την υλοποίηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, αναφέρει η εφημερίδα.

Σε άλλο σημείο της πρότασης, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως υπάρχει η πρόβλεψη για την υποβάθμιση της Κομισιόν, η οποία έχει δεχθεί σκληρή κριτική στο παρελθόν για μεγάλη γραφειοκρατία στις δομές της, χωρία όμως να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.

Share.

Comments are closed.