Αυτά είναι τα αυτοκίνητα της τέως Βασιλικής Οικογένειας (Videos&Photos)

0

Σε νέο χώρο βρίσκονται πλέον τα οχήματα της τέως βασιλικής οικογένειας.

Από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ολοκληρώθηκε η μεταφορά των οχημάτων.

Η μεταφορά των οχημάτων τα οποία είναι αντίκες έρχεται ως συνέχεια της Μελέτης-Πλαίσιο για την Προστασία και Συντήρησή τους, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, «τα οχήματα της τέως Βασιλικής Οικογένειας βρίσκονται πλέον στον νέο χώρο φύλαξής τους, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες.

Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, οδηγούς καλής πρακτικής, αλλά και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις για θέματα μεθοδολογίας συντήρησης αυτοκινήτων ως εκθέματα, η Διεύθυνση Συντήρησης θα συνεχίσει την λεπτομερή τεκμηρίωση της κατάστασης διατήρησής τους, θα διερευνήσει τα υλικά κατασκευής, τις ιδιαιτερότητες της διάβρωσής τους και θα ακολουθήσει λύσεις για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους. Η μεταφορά από το κτήριο του βουστασίου, που για πολλά χρόνια είχαν εναποτεθεί, εκτελέστηκε με τον δέοντα τρόπο δεδομένων της συλλεκτικής τους αξίας, αλλά και του ιστορικού τους χαρακτήρα».

Tα οχήματα της τέως βασιλικής οικογένειας είναι τα εξής:

1. FIAT Savio / Boano 500 Spider Elegance ~1958-59 Άσπρο-μπλε

2. FIAT Savio / Boano 500 Spider Elegance ~1958-59 Άσπρο-μπλε

3. MG TD 1952 Πράσινο

4. MG TD 1952 Κόκκινο

5. Rolls-Royce Phantom III 1938-39 Μαύρο

6. Rolls-Royce Silver Wraith Cabrio 1959 Μπλε σκούρο + οροφή plexiglass

7. Rolls-Royce Silver Cloud III 1964 Ασημί με μπλε οροφή

8. Rolls-Royce Silver Cloud III Drop Head Coupé (Chinese Eyes) 1965 Μπλε σκούρο, άσπρη ανοιγόμενη οροφή

9. Victor Electri-car -- Γαλάζιο

10. Victor Electri-car -- Γαλάζιο

Share.

Comments are closed.