«Βούλιαξε» ο Κοινωνικός Τουρισμός

0

Ούτε μία αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δεν κατάφεραν να στείλουν σήμερα πολλά λογιστικά γραφεία, καθώς η πλατφόρμα υπέστη «καθίζηση» λόγω των αιτήσεων. Μέχρι το μεσημέρι υπήρχαν ουρές πολιτών έξω από λογιστικά γραφεία, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, καθώς όσοι η υποβολή αιτήσεων είχε κολλήσει.

Όπως εξηγούσαν επαγγελματίες φοροτεχνικοί στους πελάτες τους, το πρόβλημα εντοπίζετο κυρίως σε αιτήσεις διακοπών για οικογένειες. Ενώ δηλαδή ξεκινούσε κανονικά η αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου, εμφανίζονταν ελλιπή στοιχεία όπως πχ τυχόν ποσοστά αναπηρίας κλπ ή κοβόταν η αποστολή της δήλωσης, όταν διασυνδεόταν με τα υπόλοιπα άτομα της οικογένειας.

Το μήνυμα στην οθόνη αναφέρει πως «Λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε το αίτημά σας. Παρακαλούμε προσπαθήστε εκ νέου σε λίγο» αλλά πολλοί ίσως χάσουν έτσι την προθεσμία γιατι , προς αποφυγήν υπερφόρτωσης, για την υποβολή αιτήσεων μπορούν να συνδεθούν μόνον συγκεκριμένοι υποψήφιοι κάθε ημερα, με βάση τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ως εξής:

ΣΑ 04/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1

ΚΥ 05/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 2 – 3

ΔΕ 06/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 4 – 5

ΤΡ 07/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7

ΤΕ 08/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Από την Πέμπτη, 9 έως και το Σάββατο, 11 Ιουλίου, θα γίνονται δεκτές, ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου στον ΑΦΜ, όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση έχουν ξεπεράσει τους 300.000, ενώ οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» συνολικά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο άτομα έως τώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές ημερομηνίες αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους αλλά και για να επιτευχθεί η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Share.

Comments are closed.