Βρέχει υποβαθμίσεις από τη Moody’s

0

Υποβάθμισε το outlook για τις 12 μεγαλύτερες τράπεζες της Μεγάλης Βρετανίας ο οίκος αξιολόγησης Moody’s , μετά από δημοψήφισμα της χώρας που άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το outlook οκτώ από τις δώδεκα τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Barclays, HSBC, Santander UK και TSB Bank, υποβαθμίστηκε σε αρνητικό από σταθερό. Τα outlook των Lloyds Bank και Principality Building Society υποβαθμίστηκε σε σταθερό από θετικό. Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε επίσης από ουδέτερο σε αρνητικό το outlook των Bradford & Bingley και NRAM.

"Αναμένουμε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και αυξημένη αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ κάτι που θα οδηγήσει σε μειωμένη ζήτηση για δάνεια, υψηλότερες πιστωτικές ζημίες και πιο ασταθείς συνθήκες χρηματοδότησης χονδρικής για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα είναι αρνητικό για τα πιστωτικά μεγέθη των τραπεζών. Ταυτόχρονα, έχουμε αλλάξει τις προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου σε αρνητικές από σταθερές", ανακοίνωσε η Laurie Mayers, αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος της Moody.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Moody’s είπε ότι αναμένει αβεβαιότητα σε "υψηλό βαθμό" μετά την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε "χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ για τα επόμενα δύο χρόνια, ως απάντηση στην μειωμένη εμπιστοσύνη και την μείωση των δαπανών και των επενδύσεων".

Share.

Comments are closed.