Βρετανία: Ένας top CEO βγάζει σε 3 μέρες, όσα ο εργαζόμενος σε ένα χρόνο!

0

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες για να κερδίσουν τον ετήσιο μισθό ενός συνηθισμένου εργαζόμενου φέτος, σύμφωνα με μια μελέτη.

Ο τυπικός επικεφαλής μιας εταιρείας που περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE 100 θα χρειαστεί να εργαστεί από την πρώτη εργάσιμη του έτους μέχρι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της σημερινής ημέρας, 6 Ιανουαρίου – μερικές ώρες περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο – για να φτάσει τις ως τώρα ετήσιες απολαβές του (για το 2020) σε ποσό λίγο πάνω από 29.000 λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Chartered Institute of Personnel and Development και του High Pay Center, αναφέρει το newmoney.

Η εκτίμηση βασίζεται στις απολαβές ενός μέσου διευθύνοντα συμβούλου μιας τέτοιας εταιρείας στη Βρετανία, που κέρδισε 3,46 εκατομμύρια στερλίνες (4,5 εκατομμύρια δολάρια) το 2018, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα του χρειαστούν μόλις 33 ώρες εργασίας για να φτάσει τις μέσες ετήσιες απολαβές ενός εργαζομένου (στοιχεία 2018) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στη χώρα προετοιμάζονται για την εφαρμογή κανόνων οι οποίοι απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς το τι πληρώνουν στους εργαζομένους τους. Από το τρέχον έτος, οι εταιρείες με περισσότερους από 250 υπαλλήλους θα πρέπει να αναφέρουν το χάσμα των αποδοχών μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου τους και του τυπικού υπαλλήλου της εταιρείας.

Η κυβέρνηση επεσήμανε τη Δευτέρα ότι τα στοιχεία του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), δείχνουν ότι η μέση αμοιβή των κορυφαίων διευθυντικών στελεχών μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τέταρτο από το 2012.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να προκαλεί σκεπτικισμό, ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου τα στελέχη έχουν ανταμειφθεί παρά την αποτυχία στις επιδόσεις των υπαλλήλων τους και στην προσέλκυση πελατών», δήλωσε η υπουργός επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Αντρέα Λίντσομ.

Share.

Comments are closed.