Δεν… κλείδωσε το υπερταμείο

0

Με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκφράζει αισιοδοξία ότι έως την Παρασκευή θα έχει βρεθεί κοινός τόπος αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση διάρκειας περίπου δυο ωρών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στο τραπέζι έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο προτάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των δανειστών χωρίς να υπάρξει σήμερα συμφωνία, αν και όπως είπε ο Ευ. Τσακαλώτος«είμαστε κοντά».

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το καυτό για την κυβέρνηση θέμα του καταλόγου των ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται επιδίωξη τροποποίησης της γνωστής λίστας των «οκτώ» (σ.σ. ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ).

Συζητήθηκαν επίσης θέματα του εσωτερικού κανονισμού του Ταμείου και τεχνικά ζητήματα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, οπότε και θα γίνει ένα συνολικό τσεκάρισμα στη λίστα των προαπαιτούμενων το Σεπτέμβρη και μια αρχική συζήτηση για τη β’ αξιολόγηση. Ειδικότερα το αυριανό πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς διαμορφώνεται ως εξής: Στις 10:00 θα υπάρξει συνάντηση με θέμα την Επισκόπηση του προγράμματος (παρουσία των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη), ενώ στις 11:30 τη σκυτάλη θα λάβουν τα θέματα ενέργειας (παρουσία του Π. Σκουρλέτη).

Νωρίτερα, θέματα που άπτονται της β’ αξιολόγησης μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των επικεφαλής των Θεσμών και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι μεταξύ των Θεσμών και του γενικού γραμματέα διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ζήτημα το οποίο δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. ευρώ αλλά εμπίπτει στο φάσμα της β’ αξιολόγησης, δίνοντας στίγμα ότι αυτό ο γύρος εκτός από το οριστικό κλείσιμο της α’ αξιολόγησης θα προετοιμάσει και το έδαφος για τον επόμενο γύρο διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές εξέφρασαν διαφωνίες χωρίς να θέσουν σοβαρά ζητήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την έκδοση κουπονιών για τα κόμματα.

Share.

Comments are closed.