Εισφορά Αλληλεγγύης: Θα καταργηθεί ως το 2022

0

Με την πανδημία να χτυπάει ξανά κόκκινο η κυβέρνηση ανεβάζει στροφές επισπεύδοντας τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Σε πρώτο πλάνο και παράλληλα με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπαίνει η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μάλιστα πιο γρήγορα από τον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη των μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το επόμενο έτος καθώς και τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με όχημα τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται το σχέδιο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης σε δύο δόσεις με ένα από τα σενάρια να προβλέπει τη μείωση της εισφοράς κατά 50% το 2021 και δεύτερη μείωση 50% το 2022 ώστε το 2023 η εισφορά αλληλεγγύης να έχει σβήσει οριστικά από τον φορολογικό χάρτη. Πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης να ξεκινήσει από τα φετινά εισοδήματα με στόχο την πλήρη κατάργησή της εντός της τετραετίας.

Share.

Comments are closed.