Εταιρεία βιοτεχνολογίας υποστηρίζει ότι ανέπτυξε τεστ εξπρές για τον κορωνοϊό

0

Ένα τεστ-εξπρές που επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 σε λιγότερες από δύο ώρες ανέπτυξε η γαλλο-βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novacyt.

Το τεστ είναι μέχρι στιγμής το πιο γρήγορο από κάθε άλλο ανταγωνιστικό, τα οποία χρειάζονται από έξι ώρες έως μια μέρα. Το δικό τους τεστ μπορεί να κερδίσει τον ανταγωνισμό καθώς βασίζεται, όπως αναφέρει το Reuters, σε μια στενή ακολουθία κωδικοποίησης DNA.

Το τεστ της Novacyt, το οποίο θα παράγεται στη Βρετανία, δεν έχει ακόμη πάρει έγκριση για κυκλοφορία, αλλά η εταιρεία ελπίζει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, έχει υποβάλει αντίστοιχο αίτημα επείγουσας έγκρισης και στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA από τα άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt, που δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα επένδυσε στην ανάπτυξη του τεστ, αυτό είναι όχι μόνο ταχύτερο, αλλά και πιο φθηνό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η Novacyt έχει κιόλας λάβει παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες.

Share.

Comments are closed.