Εφοριακοί: H φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί

0

Στον κίνδυνο η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και των δανειστών να μετακυληθεί στις πλάτες των εφοριακών, αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καταγγέλλοντας πως μετά από έξι χρόνια συνεχόμενων μνημονιακών πολιτικών και οριζόντιας υπερφορολόγησης, η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται.

Οι εφοριακοί σημειώνουν πως μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να πληγούν με σφοδρότητα οι φορολογούμενοι, αφού ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 26 δις σε φόρους.

«Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κινητών και ακινήτων σε χαμηλόμισθους και μικρομεσαίους που έχουν καταστραφεί από την κρίση, είναι μια πολιτική ανάλγητη , άδικη και αναποτελεσματική που εκφοβίζει και τρομοκρατεί την κοινωνία», αναφέρει η ΠΟΕ -ΔΟΥ και δηλώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη πολιτική που εστιάζει στην οριζόντια υπερφορολόγηση ως τη μόνη σίγουρη συνταγή αποτυχίας και οπισθοδρόμησης.

Σύμφωνα με τους εφοριακούς οι μεγάλοι συντελεστές στην άμεση και έμμεση φορολογία, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το τέλος επιτηδεύματος την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και άλλους φόρους οι οποίοι καταλήγουν στη χοάνη ενός δημόσιου χρέους μη βιώσιμου, «σαρώνουν όλα τα εισοδήματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν στο καθημαγμένο οικογενειακό εισόδημα, στην κατανάλωση, στις θέσεις εργασίας και στην οικονομία γενικότερα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν πως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί και η δυσκολία τους να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες είναι δεδομένη
«Γνωρίζουμε ότι ενυπάρχει ο κίνδυνος, η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και των δανειστών να μετακυληθεί στις πλάτες μας, γεγονός που έχει συμβεί κατά κόρο στο παρελθόν. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να δηλώνουμε ότι απαιτείται διεύρυνση της φορολογικής βάσης που θα στοχεύει στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα και όχι στα χαμηλά και μεσαία στρώματα που έχουν χάσει την φοροδοτική τους ικανότητα εδώ και καιρό.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες αυτών που η κρίση έβαλε στο περιθώριο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ.

Share.

Comments are closed.