Η απίστευτη υποκρισία του αντιρατσισμού

0

«Πριν στεγνώσει το μελάνι» (όπως έλεγαν οι παλιοί) με την ανακοίνωση των «γενναίων» αποφάσεων των πολυεθνικών για τον εξ στροβιλισμό της λέξεως “white” και τα σχόλια μου (παρακάτω), βλέπω στο ΒΝΒ  Newsletter την μελαμψή (ποιος τολμάει να πει «μαύρη»), κυρία με ευτυχισμένο χαμόγελο, παρ’ όλο που το επίθετο της είναι… White.

Του Πέτρου Βενέτη

Κι όχι «όποια κι όποια». Πρόεδρος μεγάλης εταιρίας. Αν προσέξετε και το χρώμα των δοντιών της, σίγουρα στ' όνομα της οδοντόκρεμας της θα υπήρχε και η λέξη “White”, ή κάποιο παράγωγο της.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δει κανείς την ρηχότητα, την υποκρισία και τον πουριτανισμό στο όνομα του «να τα ‘χουμε καλά» με όλους.

“Στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd, η L'Oreal ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει λευκαντικά προϊόντα δέρματος ή ακόμα και τις λέξεις "whitening" από τα προϊόντα της, μεταξύ των οποίων είναι και η Garnier Skin Naturals White Complete Multi Action Fairness Cream.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ UNILEVER Η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας καλλυντικών στον κόσμο ακολουθεί μετά τη Unilever και σκοπεύει να αφαιρέσει λέξεις όπως “white”, “fair” και “light” από τα προϊόντα της, όπως ανακοίνωσε εκπτόσωπός στα social media της εταιρείας.

Η Unilever και η L'Oreal είναι δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά για κρέμες λεύκανσης δέρματος, που είναι μεταξύ των top selling προϊόντων σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Καραϊβικής.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η JOHNSON & JOHNSON Όπως είχατε διαβάσει και στο BnBeauty στι 23/06 και η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση των λευκαντικών Neutrogena and Clean & Clear, brand το οποίο διατίθεται κυρίως σε Ασία και Μέση Ανατολή”.

Είμαι έξαλλος με αυτό τον ρατσισμό, με δικαιολογία… τον αντιρατσισμό.

Πόσους από, εμάς τους ευτραφείς, πρέπει να «καθαρίσουν», πριν διαγραφεί η λέξη «δίαιτα» και τα παράγωγα της.

Πόσοι κουτσοί πρέπει να πεθάνουν βίαια, πριν απαγορευτούν οι λέξεις «τρέξιμο», «περπάτημα» και «τζόγκινγκ», από τα αθλητικά παπούτσια (τώρα
που το βλέπω και το «αθλητικά» πρέπει να φύγει).

Πόσοι καραφλοί πρέπει να δολοφονηθούν, πριν καταργηθούν φράσεις σαν το «λαμπερό μαλλί»;

Πόσοι μικροτσούτσουνοι πρέπει να σκοτωθούν για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το «μεγάλο μέγεθος» στα προϊόντα;

Αν το καλοκοιτάξεις, είναι κι άλλα πολλά.

Σκέφτηκα προς στιγμήν, να προτείνω την συνεννόηση με χειρονομίες μόνο.
Αλλά μετά σκέφτηκα, ότι οι ρατσιστές, όπως η Unilever (που ανακάλυψε ξαφνικά τον ρατσισμό της 100 χρόνια μετά), θα χρησιμοποιούν χειρονομίες άκρως ρατσιστικές και με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Share.

Comments are closed.