Η Ford «κόβει» 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και απροσδιόριστες στο ΗΒ

0

Η Ford κόβει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και περισσότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της προσπάθειάς της για μείωση του κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρείχε εθελοντικά πακέτα αποχώρησς για τους εργαζόμενους στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να επιταχύνει το σχέδιό της για βελτίωση των επιδόσεών της στην περιοχή. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα περιοριστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αναφέρει το newmoney.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποιεί ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της παγκοσμίως, το οποίο φημολογείται ότι θα κοστίσει 11 δισ. δολάρια. Η Ford αναδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε τρεις διαφορετικές επιχειρηματικές ομάδες με αντικείμενο τα επαγγελματικά οχήματα, τα επιβατικά οχήματα και τις εισαγωγές. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να απλοποιήσει τις γραμμές παραγωγής της και να επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα οχήματα.

Η Ford είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σε διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει αναδειχθεί «δύσκολη» και για τον ανταγωνισμό της, την General Motors, που εγκατέλειψε εξ ολοκλήρου τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες το 2017, πουλώντας τες στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Groupe PSA και τον γαλλικό τραπεζικό όμιλο BNP Paribas.

Share.

Comments are closed.