Θυροκολλήθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης: Ποιες περιοχές αφορούν

0

Θυροκολλήθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε αυθαίρετα κτίσματα στο Μάτι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τα πορωτόκολλα αφορούν αυθαίρετα που βρίσκονται μέσα σε ρέμα και οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση.

Στο μεταξύ, θολό τοπίο εξακολουθεί να επικρατεί όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατεδαφίσεων αυθαίρετων ακινήτων στην Αττική, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα αναλάβει άμεσα δράση, στον απόηχο της πυρκαγιάς στο Μάτι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 93 ανθρώπων.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να κινητοποιήσει τις μπουλντόζες την επόμενη εβδομάδα, τόσο για την καταστροφή καμένων σπιτιών όσο και για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν εντοπιστεί σε ρέματα και δεν τακτοποιούνται.

Ωστόσο, οι ένοικοι διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατεδάφιση της περιουσίας τους, ενώ τα πρωτόκολλα που έχουν θυροκολληθεί τους δίνουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν τις εντολές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Άγνωστο παραμένει επίσης σε πόσα κτήρια έχουν γίνει θυροκολλήσεις, με τα αρμόδια υπουργεία να αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες.

Στα τέλη Ιουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διαθέτει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα για κατεδάφιση.

Share.

Comments are closed.