Κίνημα «Δεν ρυθμίζω» για τις οφειλές προς τα Ταμεία

0

Οι κορδέλες που έκοψαν οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι του υπουργείου Εργασίας για να εγκαινιάσουν τις 120 δόσεις, φαίνεται ότι δεν έφεραν γούρι, καθώς ούτε το 3% των οφειλετών δεν προχώρησαν σε ρύθμιση των χρωστούμενων!

Εργοδότες και ελεύθεροι επαγγελματίες απαξιούν να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα με την προσδοκία ότι μπορεί να προκύψει κάτι... καλύτερο από τη νέα κυβέρνηση, ενώ οι προϋποθέσεις πετάνε εκτός τη συντριπτική πλειονότητα των χρεοκοπημένων οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως δηλώνουν στο «Καρφί» εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία "υπάρχουν μέρες που το σύστημα "κοιμάται" για αρκετές ώρες λόγω μηδαμινού ενδιαφέροντος"!

Μέχρι στιγμής, οι μόνοι πρόθυμοι που εμφανίζονται για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους είναι όσοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με το ΙΚΑ, ενώ το ρυθμισμένο ποσό είναι ζήτημα αν φτάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ και η ισοπεδωμένη μεσαία τάξη, αδυνατεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της.

Διαβάστε περισσότερα στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε στο «Καρφί»

Share.

Comments are closed.