Καλλιάνος για τα Χριστούγεννα: Ήπιος καιρός με ψύχρα, πλησιάζει ψυχρή εισβολή

0

Υπομονή άλλη μια ημέρα για να φύγει η κακοκαιρία που προκάλεσε προβλήματα σε Ήπειρο και Κρήτη ζήτησε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 παρατηρώντας ότι σήμερα, Δευτέρα, «θα βρέξει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές αλλά δεν θα βρέξει σε Θεσσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια».

Όσον αφορά, δε, τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊοκές συγκοινωνίες, ο κ. Καλλιάνος εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων «ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ίσως μέσα στο Αιγαίο να υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Για την Τετάρτη η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για «πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-4 βαθμούς που σημαίνει 14-15 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία καθώς θα επικρατήσουν βορειάδες 6-7 μποφόρ και θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την υγρασία».

«Οι βροχές θα είναι λίγες και τοπικές στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα έχουμε έχουμε μεγάλα διστήματα με ηλιοφάνεια. Ήπιος, δηλαδή, ο καιρός με λίγο περισσότερη ψύχρα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Καλλιάνος.

Ο ίδιος διαπίστωσε, τέλος, ότι για τις ημέρες μετά τις 25-26 Δεκεμβρίου «υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα. Ίσως έχουμε μια ψυχρή εισβολή. Στις 29-30-31 ίσως έρθει κρύο. Να περιμένουμε να δούμε αν θα επηρεάσει τη χώρα μας ή την Τουρκία ή την Ιταλία. Αν θα μας επηρεάσει προς τα τέλη του μήνα θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της εβδομάδας».

Share.

Comments are closed.