Καναλάρχες: Πρώτα η απόφαση του ΣτΕ και μετά τα «λεφτά»

0

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο η συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων καναλαρχών με τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσωρινοί υπερθεματιστές που κέρδισαν την τηλεοπτική άδεια ζήτησαν η πρώτη δόση να μην καταβληθεί χωρίς πρώτα να έχει βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης οι εκπρόσωποι των 4 καναλαρχών εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση το πλαίσιο με τις διαφημίσεις με τα κανάλια, λέγοντας πως θέλουν ελεύθερη αγορά και ελεύθερο πλαίσιο δράσης.

Κιμπουρόπουλος: Συμπαράσταση στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζόμενους τους», δήλωσε προσερχόμενος ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Νίκου Παππά και Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο με τους εκπροσώπους των καναλιών που αδειοδοτήθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό.

Εξερχόμενος, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κιμπουρόπουλος διευκρίνισε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα με πρώτο το πόθεν έσχες που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επειδή η επικύρωση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τις προσφυγές των καναλιών, προτάθηκε να μην συμπέσουν αυτές οι δύο αποφάσεις.

Αναφερόμενος στη διαφημιστική αγορά διεμήνυσε πως πρέπει να είναι «ελεύθερη» ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές άδειες, σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Share.

Comments are closed.