Κρήτη: Στη Σούδα το τεράστιο ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams (Video&Photos)

0

Στο ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά στην Κρήτη έφτασε, όπως αναμενόταν, το πρωί το τεράστιο ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams.

Το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών καλοσώρισε στην Ελλάδα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης εξήγησε το συγκεκριμένο πλοίο είναι «η τελευταία προσθήκη στην αμερικανική παρουσία στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Μάλιστα, σχολιάζοντας μια φωτογραφία από την στιγμή που το USS Hershel «Woody» Williams καταπλέει στο κρηπίδωμα 14 στο Μαράθι Χανίων ο Τζέφρι Πάιατ έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση «αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο».

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ίβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο Τζέφρι Πάιατ.

 Στη Σούδα το τεράστιο ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams

Share.

Comments are closed.