Κόμπι Μπράϊαντ: Πόσα εκατομμύρια κέρδισε συνολικά σε 20 χρόνια στο ΝΒΑ

0

Σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ το μήνα κέρδιζε κατά μέσο όρο το χρόνο ο πρώην σούπερ σταρ του Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, κατά την 20-ετή καριέρα του στο NBA. Ο ίδιος και η 13χρονη κόρη του Gianna σκοτώθηκαν μαζί με άλλους επτά επιβάτες όταν ένα ελικόπτερο S-76 συνετρίβη κοντά στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνιας, την Κυριακή.

Ο για πέντε φορές πρωταθλητής NBA έλαβε συνολικά 323 εκατομμύρια δολάρια ως μισθό συν 357 με τη μορφή διαφημιστικών συμβολαίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Μπράιαντ ήταν παντρεμένος με τη Βανέσα Μπράιαντ και το ζευγάρι είχε τρεις άλλες κόρες εκτός από τη Τζιάννα, αναφέρει το newmoney.

Ο Μπράιαντ έπαιξε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του με τους Λέικερς και κέρδισε πέντε τίτλους ΝΒΑ. Είναι τέταρτος στον κατάλογο αρχηγών βαθμολογίας όλων των εποχών του NBA.

Ήταν ένας κορυφαίος εκπρόσωπος στις διαφημιστικές εκστρατείες της Nike, η οποία συμφώνησε το 2013 να του καταβάλει ετησίως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Επιχειρηματικές αναζητήσεις, μετά τη σύνταξη

Ακόμη και πριν εγκαταλείψει το ΝΒΑ τη σεζόν 2015-16 στην ηλικία των 37, είχε το μάτι του στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ήταν μέτοχος στο επενδυτικό κεφάλαιο Bryant Stibel από την ίδρυσή του το 2013, επενδύοντας 100 εκατ. δολάρια.

Επίσης ήταν από τους πρώτους επενδυτές  στο ενεργειακό ποτό του BodyArmor με έδρα το Queens, στη Νέα Υόρκη, το οποίο προσπάθησε να περιορίσει το μερίδιο αγοράς της Gatorade.

«Το πιο σημαντικό είναι το προϊόν να έχει ένα σημείο διαφοροποίησης», είχε πει ο Μπράιαντ στο FOX Business το 2017 σχετικά με τη διαφήμιση των 60 δευτερολέπτων του BodyArmor το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε και αφηγήθηκε. «Αφού δημιουργήσετε ένα ανώτερο προϊόν, η βασική προτεραιότητα είναι να το τοποθετήσετε στην αγορά, το ράφι. Το να δημιουργείς ένα διαφημιστικό και να επικοινωνήσεις αυτό που διαχωρίζει το προϊόν – και τον μεμονωμένο αθλητή – από τον ανταγωνισμό, είναι το διασκεδαστικό μέρος.»

Ο Μπράιαντ ίδρυσε επίσης την εταιρεία παραγωγής ταινιών Granity Studios, η οποία κέρδισε το βραβείο Όσκαρ το 2018 για το κινούμενο σύντομο «Αγαπημένο μπάσκετ».

Share.

Comments are closed.