Μέι: Αν καθυστερήσει το Brexit, θα πάρει τον έλεγχο η Ε.Ε.

0

Μία παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα επί της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες και αν αυτή η συμφωνία απορριφθεί, τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν αύριο εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία και την Πέμπτη εάν θα επιδιώξουν να δοθεί παράταση στο Brexit.

«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του Κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παράτασης.

«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε, θα μπορούσαν, ακόμη, να επιβάλουν τις προϋποθέσεις για μια παράταση.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε προς τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος», εξήγησε η Τερέζα Μέι.

Share.

Comments are closed.