Μαγιορκίνης: Μάσκες παντού αν αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα

0

Την εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως «το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ τόνισε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια και διευκρίνισε ότι έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν θεωρώ, ωστόσο, ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

«Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας, αφού «γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους», όπως είπε.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και η πραγματοποίηση του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.

Ανέφερε επίσης πως υπάρχει σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις. «Του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.