Νέα μέτρα στα εργασιακά ζητά το ΔΝΤ

0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εφόσον οι Ευρωπαίοι δεσμευθούν για συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, με στόχο φυσικά αυτό να καταστεί βιώσιμο, όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Ταμείο δεν προτίθεται να δεχθεί, αυτή τη φορά από ελληνικής πλευράς, να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή σε μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας που έχουν, ήδη, ψηφιστεί, ενώ ζήτησε να υπάρξουν και περαιτέρω παρεμβάσεις στα εργασιακά.

«Περιμένουμε πως τα νέα μέτρα θα οικοδομήσουν πάνω στα προηγούμενα, προστατεύοντας τα κέρδη σε ανταγωνιστικότητα που έχουν επιτευχθεί ως τώρα», δήλωσε με νόημα, αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα ούτε στις ομαδικές απολύσεις, ούτε στο συνδικαλιστικό νόμο.

Στόχος της διαπραγμάτευσης, είπε, είναι η ευθυγράμμιση του νομικού πλαισίου για τα εργασιακά με τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ακόμα πως τον Ιούλιο θα δημοσιευθεί και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου έκθεση για τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Share.

Comments are closed.