Νέα τουρκική πρόκληση: «Η Ελλάδα καταπατούσε την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης»

0

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Το υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και κατά της Ελλάδας.

Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τονίζει ότι είναι αναρμόδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να κρίνει το μνημόνιο Τουρκίας -  Λιβύης.

Η Άγκυρα υποστηρίζει με θράσος ότι η «Ελλάδα ήταν αυτή που καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης και η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπούσε».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ακόμη επίδειξη αδιαλλαξίας σημειώνει επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα διακιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την απόφαση την οποία έλαβε με τη δικαιολογία αλληλεγγύης, συνεχίζει να γίνεται εκπρόσωπος των μαξιμαλιστικών, άδικων και σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο παράνομων θέσεων του διδύμου Ελληνοκυπρίων και Ελλάδας.

Όπως έχουμε αναφέρει και νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει τις περιοχές ευθύνης στις θάλασσες. Με τον ίδιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διεθνές δικαστήριο. Και δεν μπορεί να αποφανθεί για το μνημόνιο Τουρκιάς- Λιβύης το οποίο υπογράφηκε με κανονικό τρόπο και σύμφωνα με το τυπικό.

Όταν η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση χωρίς να έχει δικαίωμα και σαν να είναι κανονικό κράτος και σαν να εκπροσωπεί όλο το νησί υπέγραφε συμφωνίες με με τις χώρες τις περιοχής το 2003, 2007 και το 2010 που ήταν εναντίον των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπούσε και όταν Ελλάδα καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης η Ε.Ε. έκλεινε τα μάτια.

Αυτή η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι μας είναι μια απόδειξη της διαφορετικής πολιτικής που τηρεί. Αυτή η στάση δεν θα μας σταματήσει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Share.

Comments are closed.