Ξέφυγε ο Ερντογάν - Ανέβασε βίντεο για τη Μάχη στο Ματζικέρτ με το σχόλιο «προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα»

0

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, νικητή της μάχης στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών το 1071 μ.Χ, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter, φαντάζοντας τον εαυτό του συνεχιστή του Αλπ Αρσλάν, που με την επικράτησή (26/8/1071) του επί των στρατευμάτων του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη, έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Aνατολία.

Το βίντεο καταλήγει με τον Ταγίπ Ερnτογάν και κάρτα να αναγράφει δήλωση του: «Εξ ονόματος του Έθνους, μου τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους όσοι ήταν μαζί του σε αυτή τη σκηνή».

Σχόλιο του Τούρκου προέδρου, αναρτώντας το προκλητικό βίντεο, αναφέρει: «Για να μην ξεθωριάσει η σημαία τα παλικαριά χύνουν αίμα. Η ανατολία αρχίζει να γίνεται πατρίδα. Προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα. Τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους τους ήρωές μας σ’ αυτόν τον αγώνα».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, Τρίτη, παραμονές της 949ης επετείου της Μάχης στο Ματζικέρτ, ο Ταγίπ Ερντογάν θα … κατασκηνώσει στο ίδιο σημείο, διανυκτερεύοντας σε σκηνή εποχής.

Πριν από μερικές ημέρες σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει πως: «επιθυμεί να αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν».

Προηγήθηκε το πρωί η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενός επίσης προπαγανδιστικού της τουρκικής κυβέρνησης, που μαρτυρά τους νέο-οθωμανικούς πόθους του Ταγίπ Ερντογάν, με το ναό της Αγίας Σοφίας χρησιμοποιείται για μία ακόμη φορά από την τουρκική προπαγάνδα και εμφανή την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να συνδεθεί με τους «ένδοξους» Σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τονίζοντας -έμμεσα- πως η Τουρκία αποτελεί την προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, όπως είναι και ο ευσεβής πόθος του Τούρκου προέδρου.

Share.

Comments are closed.