Οι Γερμανοί δουλεύουν περισσότερες ώρες, αλλά...

0

Οι Γερμανοί ξοδεύουν περισσότερο χρόνο από ποτέ στη δουλειά τους, αλλά η φημισμένη αποτελεσματικότητά τους ολισθαίνει, δημιουργώντας ανησυχίες ότι η φρενίτιδα προσλήψεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να είναι υπερβολική.

Εν μέσω χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας, οι Γερμανοί εργάστηκαν 15,64 δισεκατομμύρια ώρες το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου IAB που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Αυτό είνα το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1991, αναφέρει το newmoney.

Ωστόσο, η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, σε μια τρίτη συνεχόμενη πτώση. Ο Enzo Weber, αναλυτής της IAB, δήλωσε ότι ο πληθυσμός της Γερμανίας που γερνάει σημαίνει ότι ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην επέκταση της απασχόλησης δεν είναι πλέον βιώσιμο.

"Αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι ποιότητα, όχι ποσότητα", είπε ο Weber. Οι αυξανόμενες επενδύσεις στην κατάρτιση της εργασίας, ειδικά μεταξύ των εργαζομένων στην κατώτερη μισθολογική κλίμακα, είναι καθοριστικής σημασίας, πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.