• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οι ΜμΕ σε ένα περιβάλλον όπου πάνω από 70% του πληθυσμού έχει Facebook
Ειδήσεις

Οι ΜμΕ σε ένα περιβάλλον όπου πάνω από 70% του πληθυσμού έχει Facebook

28 Νοεμβρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με σημαντικές προκλήσεις είναι αντιμέτωπες στην ψηφιακή εποχή οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 100% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, δημιουργώντας το 85,2% της απασχόλησης στη χώρα και το 63,6% της προστιθέμενης αξίας, πολύ πάνω από τους μέσους όρους της Ε.Ε.

Το Facebook και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) φιλοξένησαν χθες στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την τέταρτη εκδήλωση κατάρτισης του Facebook στην Ελλάδα, αφιερωμένη στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς εισέρχονται στην ψηφιακή εποχή, αναφέρει το in.gr.

Κάθε μήνα 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του Facebook για να συνδεθούν με ανθρώπους, προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Αυτός είναι ο λόγος, που το Facebook αποτελεί ευκαιρία για τις ΜμΕ.

Στην πραγματικότητα, το 83% των μικρών επιχειρήσεων στο Facebook στην Ευρώπη δηλώνουν ότι το Facebook τους βοήθησε να προσελκύσουν νέους πελάτες και το 50% από αυτούς κατάφερε να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους λόγω της αύξησης της ζήτησης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, κατόπιν της ένταξής τους στην πλατφόρμα.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού είναι χρήστες του Facebook.

Όπως ανέφεραν οι παρεβρισκόμενοι στην εκδήώση, πρόκειται για μια διαδικασία εκδημοκρατισμού του μάρκετινγκ υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τα ίδια εργαλεία, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της τοποθεσίας τους, ή του κλάδου στον οποίο ανήκουν.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτρέπει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, αλλά για να υλοποιηθεί αυτή η εξέλιξη οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας.

Σήμερα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 26η θέση από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ στις ψηφιακές δεξιότητες, κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά στην απόδοση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Μόνο το 46% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 16 και 74 ετών έχουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες (57% στην ΕΕ). Υπάρχει σαφώς χώρος βελτίωσης, γι’ ‘αυτό και το Facebook έχει επενδύσει στις εκδηλώσεις Boost with Facebook στην Ελλάδα, για να μεταδώσει ψηφιακές δεξιότητες, να βοηθήσει περισσότερες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και περισσότεροι άνθρωποι να βρουν δουλειά.

Επιπλέον, το Facebook δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο, στον οποίο οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να επωφεληθούν για να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

Ο ιστότοπος Boost  είναι ένας χώρος, όπου μπορούν να βρουν δωρεάν προγράμματα κατάρτισης και εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης, τα οποία καλύπτουν από βασικές έως εξειδικευμένες γνώσεις όπως τα επαγγελματικά μαθήματα Facebook Blueprint, αλλά και να επεκτείνουν τα επιχειρηματικά τους δίκτυα σε επαφή με άλλους επιχειρηματίες.

Τα οφέλη για τις ΜμΕ από την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ανάδειξαν τόσο ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΜΕ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠρόσληψη Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας
Next Article Είχαν αφήσει ακάλυπτους 245.378 ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ

Related Posts

Κλήρωση Τζόκερ 6/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 9,6 εκατ. ευρώ

6 Ιουλίου, 2025

Labubu: Ο δημιουργός της δημοφιλούς κούκλας γίνεται ο 10ος πλουσιότερος στην Κίνα

6 Ιουλίου, 2025

Υπερθέρμανση: Η στάθμη της θάλασσας μπορεί να αυξηθεί έως 80 εκατοστά

6 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.