Ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις - Τι «βλέπει» η Goldman Sachs

0

Καθώς οι διαδηλωτές μαζεύονται καθημερινά κοντά στον Λευκό Οίκο και η πανδημία του κορωνοϊού μαίνεται, ο αμερικανικός λαός φαίνεται να τάσσεται υπέρ του Τζο Μπάιντεν και να απορρίπτει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν, προηγείται στις δημοσκοπήσεις του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος χάνει συνεχώς έδαφος, καθώς οι Αμερικανοί δείχνουν να δυσφορούν από την πολιτική του.

Σε νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήγαγε η SSRS, Στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο Τραμπ βρίσκεται 14 πόντους πίσω από τον Μπάιντεν. Το 41% που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το χαμηλότερο στις μετρήσεις του CNN από τον Απρίλιο του 2019 και η υποστήριξη 55% του Μπάιντεν είναι το υψηλότερο ποσοστό. Συνολικά, το 38% εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ χειρίζεται την προεδρία, ενώ το 57% την απορρίπτει. Αυτή είναι η χειρότερη βαθμολογία έγκρισής του από τον Ιανουάριο του 2019.

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι η αυξανόμενη πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο ρατσισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα σήμερα και ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης στην Αμερική ευνοεί τους λευκούς έναντι των μαύρων. Περισσότεροι από τους 8 στους 10 λένε επίσης ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες που έχουν εξαπλωθεί στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι δικαιολογημένες. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι φυλετικές σχέσεις αποτελούν σημαντικό ζήτημα σε μια εκστρατεία όπως η οικονομία και η υγειονομική περίθαλψη.

Ο Μπάιντεν κάνει αυτό που δεν είχε καταφέρει η Χίλαρι
Παράλληλα, σε δημοσκόπηση του NBC News / Wall Street Journal την Κυριακή, ο Τζο Μπάιντεν πλησιάζει το 50% (49%), ενώ ο Τραμπ βρίσκεται πίσω με 42%. Οπως σχολιάζει, όμως, το CNN, η δημοσκοπική νίκη του Μπάιντεν δεν αποτελεί το μοναδικό αξιοσημείωτο στοιχείο. Ο Τζο Μπάιντεν αγγίζει το 50%, κάτι που δεν είχε κάνει η Χίλαρι Κλίντον στη δική της κούρσα για την προεδρία. Σε καμία από τις δημοσκοπήσεις δεν είχε αγγίξει ούτε το 50%. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν πλησίασε τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων κατά την υπόλοιπη καμπάνια, όπως γράφει το CNN.

Goldman Sachs: Βλέπει νίκη των Δημοκρατικών
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προβλέπει νίκη του Τζο Μπάιντεν. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη και τα μερίσματα και να οδηγήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία περί φορολογικών μεταρρυθμίσεων για τον εταιρικό φόρο και τον νόμο για τις θέσεις εργασίας.

Εκτιμά μάλιστα, ότι μια πλήρης αντιστροφή θα αυξήσει τον πραγματικό φορολογικό συντελεστή στις εταιρίες του S&P 500 από 18% σε 26% και θα μειώσει την πρόβλεψη EPS 2021 από 170 δολάρια στα 150 δολάρια ή μείωση 20 δολάρια ή πτώση -11%, αναφέρει. Οι εκλογές στις ΗΠΑ απέχουν μόλις πέντε μήνες και οι αγορές προβλέπουν ότι υπάρχει

77% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στο Κογκρέσο
50% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στην Γερουσία
51% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στην εκλογή Προέδρου.

Share.

Comments are closed.