Ο Τσίπρας ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ στον ΣΚΑΪ - Εμφανίστηκε Ηττοπαθής και Απελπισμένος

0

Τον απόλυτο διασυρμό γνώρισε ο απερχόμενος ένοικος του Μαξίμου, Αλέξης Τσίπρας, στον ΣΚΑΪ, αφού εμφανίστηκε πολύ λίγος στο να αντιμετωπίσει τις "χειρουργικές" ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά αλλά και τις αιχμηρές επισημάνσεις της Σίας Κοσιώνη.

Η σημερινή απογοητευτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό, τον οποίο είχε αποκλείσει με εμπάργκο για περισσότερο από δύο χρόνια, αποτελεί και το ΡΕΚΒΙΕΜ ενός πολιτικού ο οποίος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δίχασε τη χώρα και εξαπάτησε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου να αναθεωρήσει τη θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι η απόφασή του να πάει στον ΣΚΑΪ ήταν οριακή- εκτίμησε δε, ότι μάλλον δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιά στάση θέλετε; Σε όλα ναι;» ρώτησε η Σία Κοσσιώνη για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμά.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους υποψηφίους με τη Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι προτιμά τον κ. Παπαδημητρίου και τον κ. Μπογδάνο να υπερασπίζονται τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα της βουλής.

Στην παρατήρηση του Αλέξη Παπαχελά ότι επέλεξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη στοχοποίηση (ΣΚΑΪ, βοθροκάναλα, ξεφτίλες κ.λπ.) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβαλε με την κριτική».

«Υπήρξε ανακοίνωση ενάντια στην κυβέρνηση από την ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε ο κ. Καμμένος είναι ο κ. Καμμένος» στην παρατήρηση ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος καλούσε να μπουν βόμβες στον ΣΚΑΪ.

«Σας κάναμε κριτική ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει τα Μνημόνια και μας επιβάλατε διαδοχικά εμπάργκο για περιστατικά που επιβεβαιώθηκαν», είπε η Σία Κοσσιώνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης, γιατί όλα τα μέσα κατά ένα περίεργο τρόπο είχαν περίπου ανακαλύψει ότι περίπου τα μνημόνια ήταν ευλογία. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση, έπαιξαν τον αντίστροφο ρόλο. Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε ανασφάλεια όχι στους δημοσιογράφους, αλλά στους ιδιοκτήτες. Συγκρουσθήκαμε για τις τηλεοπτικές άδειες, οι ιδιοκτήτες των μέσων πληρώνουν», πρόσθεσε οΑλέξης Τσίπρας.

-Επιδιώξατε να φτιάξετε τη δικιά σας διαπλοκή, με τον κ. Καλογρίτσα και με τον κ. Σαββίδη

-Θα ήταν αστείο να επιδιώκαμε συνθήκες διαπλοκής με ανθρώπους που ήταν ίδιοι στο προηγούμενο διάστημα. Επιδιώξαμε τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Αδικα μας ασκήθηκε κριτική για τον Καλογρίτσα. Δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα. Δημόσια έργα έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έδινε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Πώς νιώθετε για την ήττα στις ευρωεκλογές και για το γεγονός ότι ο κόσμος σας «μαύρισε»;

-Δεν αισθάνομαι ότι μας μαύρισαν, κι άλλες φορές έχουμε χάσει. μετά από 4,5 χρόνια θα εκφρασθεί και η δυσαρέσκεια και η κόπωση του εκλογικού σώματος, αλλά πήραμε ένα 24%. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε πάρει 26%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Υπήρξε βουβό κλίμα και δεν είχαμε εκτιμήσει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορώ να «απέσχω» από το μήνυμα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγούμε από τα μνημόνια.

- Μήπως ο λαός σας χρεώνει ότι φέρατε ένα ακόμη μνημόνιο; Δημιουργήσατε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Μοιάζει σα να θέλετε να ξεχάσετε γιατί περάσαμε αυτή την τετραετία τόσο δύσκολα;

-Ζητήσατε από τον κ.Καραμανλή να απολογηθεί; Από τον κ.Σαμαρά;  Εγώ να απολογηθώ όσο θέλετε.

-Εμείς ζητήσαμε, αλλά δεν μας παρακολουθείτε

-Δεν σας παρακολουθώ πολύ. Λειτουργείτε σα να ξεκίνησαν όλα το 2015. Το 2009 ήρθε ο κ.Παπανδρέου και είπε λεφτά υπάρχουν και είχαμε έλλειμμα 15%, ο κ.Σαμαράς μας άφησε με 28% ανεργία. Αναγκασθήκαμε να πάμε σε συμβιβασμό και πήγα αμέσως σε Εκλογές. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε με ένταση. Θέλω να μιλήσω από καρδιάς. Οι επιλογές που έκανα ήταν πολύ δύσκολες.

-Διαλέξατε τον κ.Βαρουφάκη...

-Αφήστε με μιλήσω μόνος μου για τις λάθος επιλογές. Τις έχω παραδεχθεί αυτές τις ευθύνες. Η κρίσιμη πολιτική επιλογή ήταν να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης και να οδηγηθούμε στις κάλπες να δώσει με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας ο ελληνικός λαός.

-Αν δεν είχατε πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά και είχε βγει τότε Πρόεδρος...

-Ο κ.Σαμαράς με επιλογή του δεν έκανε τίποτα για να ολοκληρώσει τότε την πέμπτη αξιολόγηση. Σήκωσε τα μολύβια. Επίσπευσε την εκλογή Προέδρου γιατί είχε φτιάξει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αφήνοντας και άδεια τα ταμεία. Ο σχεδιασμός του δεν ήταν να έρθει σε συμβιβασμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήρθε να παραδώσει στο Μαξίμου.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε μεν ότι υπήρξαν συνέπειες από την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε δε ότι ο λογαριασμός της διακυβέρνησής του δεν συγκρίνεται με εκείνον των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από την Κυβέρνησή του.

«Είχαμε την αφέλεια ότι οι εταίροι μας θα σεβόντουσαν τη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από μας. Υπήρξαν συνέπειες, αλλά όχι τραγικές. Ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, μας είχαν στριμώξει στον τοίχο. Ηταν η επιμονή του Σόιμπλε.

Να επιστρέψουμε στο γιατί χάσατε. Αυτό που σας κόστισε περισσότερο ήταν η μεσαία τάξη. θεωρείτε ότι η υπερφορολόγηση του μεσαίου πληθυσμού ήταν λάθος; Πιστεύετε ότι εκεί χάσατε το παιχνίδι;

-Εχουμε επιστροφή στο εισόδημα της μεσαίας τάξης. Είναι θυμωμένος αυτός που έχει χάσει 5.500 ευρώ και του επιστρέφονται 600 ευρώ. Η σωστή βάση είναι ότι τα νοικοκυριά ήταν εξαντλημένα την προηγούμενη περίοδο και εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία να πάρουν ανάσα. Είναι έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Πιστεύετε ότι η μεγάλη λεηλασία στη μεσαία τάξη έγινε από το 2015 έως σήμερα; Ηταν μια πολιτική ηπιότερης προσαρμογής από αυτή που ζήσαμε από το 2010 έως το 2015. Ο κόσμος δεν μπορούσε να αγοράσει και έμπαιναν λουκέτα.

-Να δούμε τι υποσχεθήκατε.

-Μπερδεύετε τις προγραμματικές δηλώσεις του Γενάρη του '15 με εκείνες του Σεπτέμβρη του '15.

-Οι θεσμοί λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να υπερφορολογήσει...

- Δεν το κάναμε με ευχαρίστηση. Επρεπε να πιάσουμε τους στόχους. Ηταν λάθος να το κάνουμε με το παραπάνω, αλλά κι αυτό δεν ήταν επιλογή. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων μειώθηκε λίγο. Δεν ήταν επιλογή μας να φορτώσουμε τα βάση στους μεσαίους για να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Το 2015 βρισκόμασταν στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Και σεις στη θέση του αντίστοιχες επιλογές θα κάνατε, παρόμοιες, όχι ίδιες. Μας κατηγορούν για επιδοματική πολιτική, αλλά έτσι κάποιοι ζουν με αξιοπρέπεια.

-Ναι, αλλά η εξίσωση δεν βγαίνει...

-Στα χρόνια μας έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανοίγουν επιχειρήσεις. Στα χρόνια μας έχουμε το ρεκόρ των ενεδύσεων, στον τουρισμό έχουμε φτάσει 30 εκατ. τουρίστες, παντού ανοίγουν ξενοδοχεία...

-Πολλά από αυτά όμως, ήταν πράγματα που είχαν ξεκινήσει από πριν, π.χ. τα περιφερειακά αεροδρόμια...

-Να σας πω για επενδύσεις που έγιναν στα χρόνια μας;  Είναι άχαρο και άδικο -σπάσαμε ταμπού- να λέτε ότι έχουμε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

-Το Ελληνικό θα έπρεπε να είχε προχωρήσει...

-Ορισμένες φορές πρέπει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Παραλάβαμε μια προβληματική σύμβαση. Αν δεν αναγκαζόμουν σε προωρες Eκλογές. Θα είχαμε ξεκινήσει την παραχώρηση των μετοχών. Ενα οικόπεδο παραλάβαμε. Όλα έγιναν με διαρκή αγώνα. Προχωρήσαμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά και σ' αυτό ασκείτε κριτική.

-Θα γυρίσετε στις τακτικές του 3% στην αντιπολίτευση;

-Δεν θα είμαστε στην αντιπολίτευση. Και εσείς και οι αντίπαλοί μας μην βιάζεστε.

«Το e-mail Χαρδούβελη το έβγαλε η Καθημερινή, πριν από τις Eκλογές», παρατήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς, στη σχετική αποστροφή του κ.Τσίπρα, ο οποίος επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προετοιμασθεί για την αντιπολίτευση.

«Είναι μια κρίσιμη μάχη και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει». Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα της Mεσαίας Tάξης, λέγοντας ότι είναι άδικο να λέγεται ότι υπήρχε η ταξική επιλογή να χτυπηθεί η Mεσαία Tάξη. Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Τσακαλώτος. Δεν ήταν επιλογή να χτυπήσουμε τη μεσαία τάξη. Μεσαία Tάξη είμαι, έχω την εικόνα αυτή, δεν έχουν την εικόνα αυτοί που δεν έζησαν ποτέ δίπλα τους. Τα σαλόνια δεν τα μέμφομαι, αν έχουν φτιαχτεί με έντιμη επιχειρηματικόματα.

-Να πάμε στην υπόθεση Novartis, Καταγγέλλεται ένας υπουργός σας ο κ.Παπαγγελόπουλος για χειρισμούς Ρασπούτιν. Ποιός ήταν ο ρόλος του κ.Παπαγγελόπουλου, που είχε δηλώσει ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο;

-Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο, αλλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα το σκάνδαλο του φαρμάκου. Στον σκάνδαλο της Novartis υπάρχει πολύς δρόμος για να βγάλουμε συμπεράσματα. Αρχικά ούτε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου είχε βρεθεί μαύρο πολιτικό χρήμα

-Πως μπορείτε να το προεξοφλείτε όμως; Επαναφέρω τη δήλωση Παπαγγελόπουλου

-Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ηθικά είναι, μειωνόταν η φαρμακευτική δαπάνη, αλλά η Novartis συνέχιζε να παίρνει μεγάλα κονδύλια.

-Δεν έχει διαρευνηθεί ακόμη...

-Εκείνη την περίοδο η χώρα είχε μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη κατά 4 δισ.  μεγαλύτερη. Η Novartis είχε εσωτερική πληροφόρηση και δεν είχε χασούρα από το PSI παρά 2-3%, ενώ άλλες εταιρείες έχασαν 20% από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

-Βγάλατε στα μανταλάκια κάποιους ανθρώπους, μέσα ενημέρωσης που είχαν σχέση με σας...

-Η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή με δέκα πολιτικά πρόσωπα. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι εμείς υποδείξαμε στην εισαγγελία να στείλει δέκα πολιτικά πρόσωπα

-Το λέει ο κ.Αγγελής, ότι υπήρξαν συγκεκριμένες πιέσεις για στοχοποίηση προσώπων

-Ο κ.Αγγελής λέει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο. δεν μπορώ να απαντήσω αν υπήρξαν λάθη από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

-Το τεκμήριο της αθωώτητας παραβιάστηκε για όλους

-Όχι. Και αντί να ζητάτε εξηγήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό γιατί ήταν τόσο μεγάλη η δαπάνη... Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Share.

Comments are closed.