Πάνω από 100 δισ. δολάρια το πλήγμα του κορωνοϊού στις αεροπορικές

0

Η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να κοστίσει στις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πάνω από 100 δισ. δολάρια , καθώς οι αερομεταφορείς μείωσαν τις πτήσεις. Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών δήλωσε ότι αναμένει να χαθούν έσοδα από $ 63 δις και $ 113 δις το 2020, όταν πριν από δύο εβδομάδες προέβλεπε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) ήρθε την ώρα που η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο θύμα της μείωσης στη ζήτηση που προκάλεσε η κρίση. Η κατάρρευση της Flybe ήρθε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες ύστερα από τη συμφωνία διάσωσης μεταξύ των ιδιοκτητών της και της βρετανικής κυβέρνησης. Η κατάρρευση της εταιρίας, που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ζημίες, δεν θέτει μόνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίες σε κίνδυνο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα σε κάποια περιφερειακά αεροδρόμια. Η Flybe μετέφερε περίπου 8 εκατ. επιβάτες τον χρόνο σε 81 αεροδρόμια και ανήκε σε κοινοπραξία των Virgin Atlantic, Stobart Group και Cyrus Capital, αναφέρει το in.gr.

Τα νέα του σενάρια εξαρτώνται από το πως θα εξελιχθεί η επιδημία και από την εξάπλωση του ιού Covid-19. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επηρεαστεί από την επιδημια περισσότερο από άλλους κλάδους, αφού οι επιβάτες δεν αναζητούν πτήσεις, ενώ οι μετοχές έχουν υποστεί πτώση.

Share.

Comments are closed.