Πάνω από €11,6 δισ. επενδύει η EBRD στα Βαλκάνια

0

Ξεπερνούν τα 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, με αφορμή την ετήσια συνάντηση και το επιχειρηματικό φόρουμ της ΕΤΑΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Σεράγεβο, στις 7 και 8 Μαΐου 2019.

Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σεράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να παρουσιαστούν στον κόσμο ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ανοικτός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει το newmoney.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι στη στρατηγική της για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η ΕΤΑΑ έχει καθορίσει ως προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας.

Η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 159 έργα από την έναρξη της παρουσίας της στη χώρα, το 1995.

Η ΕΤΑΑ δίνει έμφαση στην προώθηση έργων που συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών της περιοχής και παράλληλα στηρίζει σχέδια για την υλοποίηση έργων υποδομών, ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Share.

Comments are closed.