Περίοδο χάριτος ζητά από την Κίνα η Βενεζουέλα

0

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την χορήγηση περιόδου χάριτος, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

H χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει δανειστεί από το 2007 πάνω από 50 δισ. από την Κίνα, με όρους που προβλέπουν ότι ένα μέρος των πωλήσεων από το αργό θα κατευθύνονται για την αποπληρωμή των δανείων.
Η βουτιά στις τιμές του αργού πετρελαίου δημιουργεί εμπόδια για την τήρηση της συμφωνίας από την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο, καθώς η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία πρέπει να βάζει στην άκρη περισσότερα βαρέλια για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με δύο πηγές από την πετρελαϊκή βιομηχανία η Βενεζουέλα αναζητάει τώρα μια περίοδο χάριτος για ένα χρόνο όπου θα πληρώνει μόνο τους τόκους των δανείων.

Οι πηγές ανέφεραν πως η κρατική πετρελαϊκή PDVSA θα πληρωθεί για προμήθειες αργού που τώρα προορίζονται για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Η αλλαγή θα βελτίωνε τις ταμειακές ροές της εταιρείας κατά 3 δισ. δολάρια αν εφαρμοζόταν από αυτόν τον μήνα, υπολόγισε μια από τις πηγές.

Αυτό θα διευκόλυνε την PDVSA να τηρήσει το βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμής ομολόγων το 2016, ενώ θα περιόριζε τις ανησυχίες των επενδυτών για μια επικείμενη χρεοκοπία.

Ο πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής της Βενεζουέλας, δήλωσε στο Reuters πως σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κίνα μετά
από το ταξίδι του στην Ρωσία αυτήν την εβδομάδα.

Share.

Comments are closed.