Πιερρακάκης: Πάνω από 4.000 πιστοποιητικά σε 16 ώρες

0

Εντυπωσιακή είναι η υποδοχή της ψηφιακής έκδοσης πιστοποιητικών από τους πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, από χθες το απόγευμα στις 19:00 μέχρι και σήμερα το πρωί στις 11:00 εκδόθηκαν πάνω από 4.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Μέσα σε 16 ώρες, δηλαδή, εκδόθηκαν 2.701 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, 1.272 γέννησης και 210 ιθαγένειας.

Ακόμη, ανέφερε πως σήμερα το μεσημέρι φτάσαμε στις 1.000 εκδόσεις την ώρα, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε το peak με 75 πιστοποιητικά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού των πολιτών εντός του καλοκαιριού, ο οποίος θα αντικαταστήσει όλους τους υπόλοιπους αριθμούς σε βάθος χρόνου και τα ψηφία του θα είναι ο σημερινός ΑΦΜ.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις θανάτου, επανέλαβε ότι μετά τις γεννήσεις που γίνονται σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, στόχος είναι να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις 13 «ουρές» που πρέπει να περιμένουν οι συγγενείς για να δηλώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Share.

Comments are closed.