Ποια μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης παίρνει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Στην κατάργηση όχι μόνο της μείωσης του αφορολογήτου από 1/1/2020, αλλά και των φορολογικών αντιμέτρων που στόχευαν στην ελάφρυνση της μεσαίας τάξης προχωράει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα είχαν ψηφιστεί ως αντίμετρα για τη στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα συνοδευόταν από την 1η Ιανουαρίου 2020 από:

  • τη μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας που επιβάλλεται σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από το 22% στο 20%
  • την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ
  • τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους έχουν ετήσιο λογαριασμό ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ και τέλος

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ  καταβάλλει σήμερα φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης συνολικού ύψους 6.120 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, παρά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, θα επιβαρυνόταν με φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης ύψους 5.650 ευρώ. Δηλαδή θα είχε μια ελάφρυνση της τάξης των 470 ευρώ ετησίως ή 39,16 ευρώ μηνιαίως, αναφέρει το in.gr.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε ποτέ την πρόθεση αλλά και τη διάθεση να στηρίζει τη μεσαία τάξη, αν και όπως υποστηρίζουν μέλη της κυβέρνησης αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.

Share.

Comments are closed.