Προσλήψεις – εξπρες 400 γιατρών το Σεπτέμβριο

0

Νέες προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο τομέα δρομολογούνται με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊου. Ηδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει το πράσινο φως στου ΟΤΑ να προσλαμβάνουν εποχικούς υπαλλήλους με τετράμηνες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Την πρόσληψη 400 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε οι μισοί από αυτούς θα αναλάβουν καθήκοντα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Παράλληλα σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν συνεχώς Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας καθώς και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο επειδή όπως προκύπτει και από τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα ο κορονοϊος θα μας απασχολήσει και τον προσεχή χειμώνα, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε επιπλέον νέες προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθούν σωστά οι φορείς που βρίσκονται στην πρωτη γραμμή.

Μέσα στο φθινόπωρο διορίζονται 1.116 μόνιμοι στα νοσοκομεία και μέχρι τις αρχές του 2021 θα πιάσουν δουλειά και οι 1.209 νέοι υπάλληλοι που ετοιμάζουν τώρα το φάκελο διορισμού και θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 7 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας για την έγκριση και νέων προσλήψεων επικουρικού προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη.

Share.

Comments are closed.