Πως θα γίνουν οι προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού

0

Το «πράσινο φως» για την εκκίνηση εκ νέου της διαδικασίας προσλήψεων επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, δίνει ΚΥΑ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Άμεσα η έκδοση της προκήρυξης για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στο loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Το βασικό βήμα για την πρόσληψη λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού έγινε σήμερα με την ανάρτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που συνυπογράφουν οι Υφυπουργοί Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η ΚΥΑ, που αποτελεί τροποποίηση της αντίστοιχης πράξης του Φεβρουαρίου, καθορίζει τη διαδικασία της πρόσληψης, αλλά και της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα».

Ουσιαστικά η νέα ΚΥΑ αντικαθιστά το πρώτο άρθρο της Απόφασης του Φεβρουαρίου, που αφορά στην έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Προσδιορίζει δηλαδή τους καταλόγους από τους οποίους θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δηλαδή νοσοκομεία και φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, η ΕΚΑΠΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το Νοσηλευτικό Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), η ΑΕΜΥ ΑΕ και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο loipoepikouriko.moh.gov.gr μετά την απαραίτητη έκδοση της σχετικής προκήρυξης, η οποία θα ορίζει ουσιαστικά μόνο τις προθεσμίες υποβολή αιτήσεων

Share.

Comments are closed.