Ραγδαίες εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ: Η Ελισάβετ πήρε τίτλους και χρήματα από Χάρι και Μέγκαν

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία, καθώς έκλεισε η συμφωνία για το Megxit, το διαζύγιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το Παλάτι.

Η συμφωνία για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους, έγινε γνωστή μέσα από δύο ανακοινώσεις, μία της βασίλισσας Ελισάβετ και μία του Μπάκιγχαμ.

Πλέον, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τους βασιλικούς του τίτλους, δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο για τα βασιλικά καθήκοντα.

Θα πρέπει επίσης να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες που έλαβε για την ανακαίνιση του Φρόγκμορ και πλέον δεν θα ξαναλάβουν χρήματα από τους Βρετανούς φορολογουμένους. Όπως τονίζεται το νέο μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ από την Άνοιξη του 2020.

Στην ανακοίνωσή της η Ελισάβετ τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια και τους ευχαριστεί για την αφοσίωσή τους στην χώρα.

««Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά του σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια.

Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η ελπίδα ότι η σημερινή ανακοίνωση θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή»», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της βασίλισσας.

Share.

Comments are closed.