Ρουμπίνι: Πιθανή η ανάκαμψη τύπου «W» με τα σημερινά δεδομένα

0

Οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να είναι εφιαλτικές αν δεν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού και δεν υπάρξει παράλληλα ένα νέο πακέτο στήριξης τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι.

Μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του Bloomberg, ο οικονομολόγος με το προσωνύμιο «Dr Doom» είπε μεταξύ άλλων «Κάποιοι μιλούσαν για ανάκαμψη τύπου V, τώρα φαίνεται πως η ανάκαμψη είναι τύπου U και μπορεί να γίνει W, αν δεν υπάρξει εμβόλιο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates Inc. τόνισε επίσης ότι η ανάκαμψη της Wall Street δεν σημαίνει ότι η πραγματική οικονομία θεραπεύεται«Η Main Street αγωνίζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρουμπίνι, ο οποίος προειδοποίησε το 2006 ότι η αγορά του real estate στις ΗΠΑ θα κατέρρεε, τόνισε ότι ένα νέο ξέσπασμα του Covid-19 στην Ευρώπη θα μπορούσε να προκαλέσει άλλο ένα κύμα ανεργίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «Το ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας προσφέρει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελεί απλώς εφαρμογή του καπιταλισμού της Άγριας Δύσης».

Share.

Comments are closed.