Ρωσία: Ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

0

Την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά ου κορωνοϊού ξεκίνησε η Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Την ανακοίνωση για το πρώτο ρωσικό εμβόλιο είχε κάνει ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης. Τότε, είχε γνωστοποιήσει, ακόμη, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, ανέφερε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Πάντως, ειδικοί έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου της Ρωσίας.

Share.

Comments are closed.