Σε αδυναμία πληρωμής χρεών οδηγεί η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ

0

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας σε σχέση με τη ρύθμισητων 120 δόσεων, καθώς... απαγορεύεται η δημιουργία κάθε νέου χρέους εντός του 2019!

Στην παρούσα φάση 3.193.465 οφειλέτες αγωνίζονται "με νύχια και με δόντια" για να μην δημιουργήσουν νέα χρέη, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι από τον ερχόμενο μήνα αρχίζει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και στη συνέχεια ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε η Kυβέρνηση των απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ!

Μέσα στον Απρίλιο, 12.115 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτα νέα χρέη στην Εφορία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Επιπλέον, μπορεί να μειώθηκαν κατά 210.732 οι οφειλέτες της Εφορίας πληρώνοντας τα χρέη τους, ωστόσο, τα μηνύματα για τους προσεχείς μήνες δεν είναι ευοίωνα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δανειστές εκτιμούν ότι θα υπάρξει υστέρηση ακόμη και 1 δισ. ευρώ φέτος στην είσπραξη οφειλών, αντί για καθαρό όφελος 300 εκατ. ευρώ!

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον αδιεξόδου και θα αναγκαστεί να επιβάλλει τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.685 ευρώ, η οποία "πάγωσε" μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ!

Τον περασμένο Απρίλιο, 9.005 οφειλέτες με χρέη άνω των 500 ευρώ είδαν να κατάσχονται ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ ο αριθμός των οφειλετών που απειλούνται με κατασχέσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο σε 1.826.157 έναντι 1.814.042 στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο τέλος Απριλίου, τα συνολικά χρέη προς την Εφορία ανέρχονταν σε 104,3 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ χαρακτηρίζονται ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», ενώ από τα υπόλοιπα 85,8 δισ. ευρώ, ζήτημα είναι αν μπορούν να εισπραχθούν έως 18 δισ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.