Σε τροχιά χρεοκοπίας το Πουέρτο Ρίκο

0

Δύο ημέρες πριν από μια πιθανή ιστορική χρεοκοπία, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίλα προειδοποίησε ότι η χώρα δεν μπορεί να καταβάλει πάνω από 1 δισ. δολάρια για να πληρώσει δημοτικά ομόλογα που λήγουν την Παρασκευή.

«Την 1η Ιουλίου του 2016, το Πουέρτο Ρίκο θα χρεοκοπήσει σε ομόλογα άνω του 1 δισ. δολαρίων» έγραψε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο CNBC ο κ. Παντίλα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο είχε προηγουμένως τονίσει πως η χώρα δεν θα μπορούσε να αντλήσει αρκετά χρήματα για να καλύψει αυτά που χρωστάει στους ομολογιούχους ακόμα και αν έβαζε λουκέτο στην κυβέρνηση.

Από τον Αύγουστο, το Πούερτο Ρίκο έχει ήδη χρεοκοπήσει σε ομόλογα που έχουν εκδώσει τρεις υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η Κυβερνητική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Η χώρα, η οποία ανήκει εδαφικά στις ΗΠΑ, σταμάτησε να πληρώνει τους ομολογιούχους ώστε να διατηρήσει την χρηματοδότηση βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ θα ψηφίσει νομοσχέδιο που προβλέπει την συγκρότηση ειδικού συμβουλίου που θα αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας.

Share.

Comments are closed.