Σταθάκης: Ανάγκη για ξένες επενδύσεις

0

Θετικό πρόσημο ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του έτους αναμένει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

Εξηγώντας τους λόγους που τον καθιστούν αισιόδοξο, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι:

• Θα δοθούν αρκετοί πόροι στην ιδιωτική οικονομία, από τα 10,5 δισ. ευρώ της β’ δόσης, από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, από την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου και από τον πρόσθετο γύρο επενδύσεων στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ.

• Θα έχουμε και μια «καλή χρονιά τουρισμού», ενώ πολύ σημαντική είναι και η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, η οποία «θα δώσει ώθηση και δυνατότητα για μία πιο ομαλή ροή χρηματοδότησης της ιδιωτικής οικονομίας».

Όσον αφορά τις επενδύσεις, ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», πέραν του πλαισίου των ιδιωτικοποιήσεων και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «ενεργητική προσπάθεια» σε επίπεδο οικονομικής διπλωματίας.

«Ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δώσει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα κινηθούν αυτές οι επενδύσεις» πρόσθεσε και κατέληξε ότι «ο μηχανισμός είναι αυτός των στρατηγικών επενδύσεων και εκεί θα γίνουν πολύ σύντομα, βελτιώσεις».

Share.

Comments are closed.