Στη βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

0

Στο κοινοβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε το σχέδιο νόμου με τίτλο "Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων" με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων στην κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής την Lamda Development.

Ως εκ τούτου, ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της κυβέρνησης με τους δανειστές ολοκληρώνεται.

Στο προς ψήφιση κείμενο δεν περιλαμβάνεται η διάταξη που είχε καταθέσει ο υπουργός Πολιτισμού και σύμφωνα με την οποία απαιτείται η υπογραφή του υπ.Πο. για τις επιμέρους αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση της έκτασης.
Έτσι, το έργο αξιοποίησης φαίνεται να προχωράει, σε επίπεδο νομοθετικό, αν και παράγοντες της αγοράς εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ύπαρξη νέων "ναρκών” στην πρόοδο υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης.

Η Αιτιολογική Έκθεση

Share.

Comments are closed.