Τέλος στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας έβαλε η Βραζιλία

0

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαλάρωσε τη Δευτέρα ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, βάζοντας τέλος στο αμφιλεγόμενο μέτρο των δύο εργάσιμων ημερών την εβδομάδα που εφάρμοσε από τον Απρίλιο και μετά, σε σχεδόν τρία εκατομμύρια εργαζομένους του δημοσίου.

Ο υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας Λουίς Μότα ανέφερε ότι χάρη στην αύξηση των αποθεμάτων νερού οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους μέχρι τη μία το μεσημέρι τις Τετάρτες, Πέμπτες και Παρασκευές.

Οι αρχές τερματίζουν και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με δελτίο τα Σαββατοκύριακα, ενώ παράλληλα θα ξανανοίξουν τα σχολεία -τα οποία έκλειναν τις Παρασκευές- για ολόκληρη την εβδομάδα. «Κερδίζουμε!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ήταν απάντηση έκτακτης ανάγκης στη φετινή ξηρασία και έχουν συνδράμει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε όλη τη χώρα, με πληθυσμό 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αντίθετα, οι επικριτές -περιλαμβανομένου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης- επισημαίνουν ότι το κλείσιμο των σχολείων τις Παρασκευές έχει ζημιώσει τα παιδιά και πως το να απέχουν οι εργαζόμενοι από τις θέσεις τους δεν αλλάζει τίποτα, διότι απλά θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές αλλού.

Όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, οι ελλείψεις σε ηλεκτρικό ρεύμα αποδίδονται στη σοσιαλιστική κυβέρνηση λόγω της διαφθοράς, της έλλειψης επένδυσης και της κακοδιαχείρισης, και όχι τόσο στο φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Share.

Comments are closed.