Τα διεθνή ΜΜΕ επιλέγουν Ελλάδα

0

Η Ελλάδα φιγουράρει σε ακόμα μια στήλη διεθνούς μέσου ως ένας τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι, όσο τα μέτρα λόγω κοροναϊού χαλαρώνουν.

Μεταξύ των πρώτων χωρών που προτείνονται ως τουριστικοί προορισμοί, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, στις 15 Ιουνίου, και τη σταδιακή επαναλειτουργία των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα ότι η Ελλάδα διαθέτει τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κοροναϊού στην Ευρώπη, με 2.882 περιπτώσεις νοσούντων και 172 θανάτους, καθώς και ότι ήταν μεταξύ των χωρών που προέβησαν στην ταχύτερη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, γεγονός που θεωρείται ότι συνέβαλε στον περιορισμό του ιού σε ελεγχόμενο επίπεδο. Αναφέρεται, τέλος, ότι η χώρα έχει αρχίσει σταδιακά να αίρει τους περιορισμούς, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση σε περισσότερες από 500 παραλίες της.

Οι υπόλοιπες χώρες που δηλώνουν «παρών» για τον τουρισμό

Εκτός από την Ελλάδα υπάρχουν και άλλες χώρες που όχι μόνο είναι ανοικτές για να δεχθούν τουρίστες τους προσεχείς μήνες, αλλά και διαθέτουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία που θα καταστήσουν ασφαλή τον τουρισμό σε αυτές.

Είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία , η Ιταλία, χώρες που στηρίζουν τα μέγιστα της οικονομίας τους στον τουρισμό και δεν θα ήθελαν να δουν την πανδημία του κοροναϊού να τους χτυπά και εκεί. Είναι επίσης η Σουηδία, η Ολλανδία και η Ισλανδία με την τελευταία να έχει μόλις 5 κρούσματα μέσα στον Μάιο.

Share.

Comments are closed.