Τα... μικρά της Ford πάνε Μεξικό

0

Η παραγωγή μικρών οχημάτων της εταιρίας πρόκειται να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταφερθεί στο χαμηλότερου κόστους Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Fields. Η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας εντείνει ακόμη περισσότερο την «κόντρα» Ford-Τραμπ.

«Θα έχουμε μετακινήσει ολόκληρη την παραγωγή μας μικρών αυτοκινήτων στο Μεξικό και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών» μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, επεσήμανε την Τετάρτη ο Fields, απευθυνόμενος σε αναλυτές της Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίου επενδυτών που οργάνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως τονίζει το Reuters, ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ που βρισκόταν εχθές στο Φλιντ του Μίσιγκαν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, χαρακτήρισε «φρικτή» την απόφαση της Ford. Ο Τραμπ επικρίνει τις επενδύσεις της εταιρίας στο Μεξικό ήδη εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχει δεσμευτεί να πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αντιστρέψει αυτές τις κινήσεις, σε περίπτωση που εκλεγεί.

«Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί», σχολίασε ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος, στον οποίο ο Fields έχει στο παρελθόν απαντήσει τονίζοντας πως, ως παγκόσμια εταιρία, η Ford πρέπει να γίνεται ανταγωνιστική με στέρεες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 1,6 δισ. δολάρια στο Μεξικό, για την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων που θα ξεκινήσει το 2018. Πάντως, πηγή που επικαλείται το πρακτορείο υποστήριξε ότι η παραγωγή εκεί αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου.

Share.

Comments are closed.