Τι θα φέρει ένα brexit στην… JP Μorgan

0

Χιλιάδες θέσεις εργασίας ενδέχεται να περικόψει η JP Μorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να διαλύσει τους δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon σύμφωνα με το MarketWatch.

«Κατά την άποψή μου, θα είναι μια φρικτή εξέλιξη για τη βρετανική οικονομία και τις θέσεις εργασίας» αν η πλειοψηφία των Βρετανών στηρίξει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 23 Ιουνίου, ανέφερε ο CEO, ο οποίος ωστόσο ξεκίνησε τη δήλωση του ισχυριζόμενος ότι «δεν μπορώ και δε θα πω στο βρετανικό λαό τι να ψηφίσει».

Ο Dimon μίλησε στα γραφεία της τράπεζας στο Μπόρνμουθ της νότιας Βρετανίας, όπου εμφανίστηκε με το Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. Ο τελευταίος επανέλαβε ότι η οικονομία της χώρας θα πληγεί από το Brexit.
«Δεν ξέρω αν θα σημάνει την περικοπή χιλίων θέσεων, 2.000 θέσεων (...) Θα μπορούσαν να είναι μέχρι και 4.000 και θα μπορούσαν να είναι (...) σε ολόκληρη τη Βρετανία», ανέφερε το στέλεχος της JPΜorgan που απασχολεί περίπου 16.000 ανθρώπους στη χώρα.

Οι περικοπές μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των αλλαγών στην νομοθεσία που καλύπτει τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ευρωπαϊκό μπλοκ, εκτίμησε ο CEO.

«Σήμερα, μπορούμε να εξυπηρετούμε ελεύθερα εδώ τις ευρωπαϊκές εταιρίες, με συστήματα, τεχνολογία, έρευνα, επενδυτική τραπεζική, πωλήσεις και trading. Μπορούμε να τα κάνουμε εδώ. Έπειτα από ένα Brexit, δεν θα μπορούμε να τα κάνουμε όλα από εδώ και θα πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε με αυτό», ανέφερε.

Share.

Comments are closed.