Τι καταλαβαίνουν οι εργοδότες για εσάς από τα ρούχα σας σε μια συνέντευξη

0

Εάν θέλετε να πάρετε τη δουλειά των ονείρων σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε την καλύτερη δυνατή πρώτη εμφάνιση στον μελλοντικό σας εργοδότη και φυσικά, τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του στυλ σας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Υπάρχουν πέντε ζωτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργοδότες κοιτούν για να σχηματίσουν την άποψή τους για εσάς και να αποφασίσουν αν ταιριάζετε στην κουλτούρα της εταιρείας και αν υπάρχει περίπτωση να πάρετε τη δουλειά ή όχι, αναφέρει το in.gr.

Ο Sherry Maysonave, επικεφαλής της Empowerment Enterprises, μιας εταιρείας image consulting που εδρεύει στο Ώστιν του Τέξας, λέει ότι η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ενδυμασία σας.

Χρησιμοποιώντας το χρώμα των ρούχων σας, μπορείτε να επηρεάσετε τους ανθρώπους όπως εσείς θέλετε. Παστέλ χρώματα σε ρούχα και μακιγιάζ, μπορεί να σας βοηθήσουν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων ανθρώπων. Το πιο σημαντικό πράγμα όμως είναι να μην το παρακάνετε. Το μπλε είναι ίσως η καλύτερη επιλογή χρωμάτων για μια συνέντευξη, εκτός αν στοχεύετε σε μια δημιουργική δουλειά. Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει δυναμισμό και αγάπη για τη ζωή.

Τα επαγγελματικά κοστούμια δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για μια συνέντευξη γιατί η εντύπωση που μπορεί να δώσετε στον εργοδότη είναι ότι είστε «overqualified», δηλαδή ότι έχετε παραπάνω προσόντα απ' όσα ζητά. Ένα όμορφο φόρεμα που δεν αποκαλύπτει το ντεκολτέ σας και τελειώνει περίπου λίγο πάνω από το γόνατο, θα ήταν μια ιδανική επιλογή.

Τέλος, η ενδυμασία σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φιλοσοφία της εταιρείας. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να δεχτούν άλλους ανθρώπους που είναι σαν αυτούς, έτσι όσο περισσότερο μοιάζετε με τους υπόλοιπους υπαλλήλους, τόσο πιο εύκολο θα είναι για έναν διευθυντή HR να σας φανταστεί να συνεργάζεστε με αυτούς.

Share.

Comments are closed.