Τουρισμός πολυτελείας: Οι τάσεις για τα μπουτίκ ξενοδοχεία το 2020

0

Τις κορυφαίες τάσεις που θα διαμορφώσουν την εμπειρία διαμονής σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία παρουσιάζει η Small Luxury Hotels of the World (SLH) στην ετήσια έκθεσή της Luxury Travel Trends Report.

Η έκθεση αναδεικνύει τα δημιουργικά και νέα στοιχεία που εισήγαγαν τα περισσότερα από 520 ανεξάρτητα ξενοδοχεία του brand. Αυτά τα στοιχεία ξεκινούν από την βιο-αρχιτεκτονική και την ειδική κουζίνα και φτάνουν σε μεθόδους πλήρους χαλάρωσης, αναφέρει το newmoney.

Αναδεικνύονται 6 θεματικές που συνοψίζουν την τάση για ανεπιτήδευτη και ειλικρινή πολυτέλεια:

-Πολυτέλεια με επίγνωση

Στο επίκεντρο βρίσκονται παραδείγματα βιο-αρχιτεκτονικής, έργων συντήρησης, ευρέως διαδεδομένων πρωτοβουλιών για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών και φυσικά ξενοδοχείων που αγωνίζονται να γίνουν ουδέτερα στις εκπομπές άνθρακα.Ως παγκόσμια εταιρεία, η SLH θα δρομολογήσει το Μανιφέστο Βιώσιμης Ανάπτυξης το 2020, καθορίζοντας τις δεσμεύσεις της SLH ως επιχείρηση αλλά και ως καθοδήγηση για μέλη της, αν και πολλά από τα ξενοδοχεία της λειτουργούν ήδη με υπευθυνότητα.Το Aleenta Resort and Spa Hua Hin στην Ταϊλάνδη έχει να επιδείξει τη μαγειρική χωρίς άνθρακα. Το Harbour Village Beach Club στο Bonaire, επιτρέπει στους επισκέπτες του να μαθαίνουν πώς να συντηρούν κοράλλια και να αποκτούν πιστοποίηση στην αποκατάσταση των κοραλλιών.

-Διασκορπισμένα ξενοδοχεία

Τα διασκορπισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν έναν νέο τρόπο στους επισκέπτες να γνωρίσουν ένα ξενοδοχείο και έναν προορισμό, καθώς εξαπλώνονται σε περιοχές πέρα από τα κτίρια σε πόλεις ή χωριά, δημιουργώντας μια μικρο-κοινότητα για τους επισκέπτες και τους ντόπιους.

-Αναβαθμισμένες εμπειρίες

Οι αποδράσεις αυτές προσφέρουν αληθινές, μοναδικές εμπειρίες ζωής, προσφέροντας στους ταξιδιώτες VIP πρόσβαση σε σπεσιαλίστες οι οποίοι τους διδάσκουν νέες δεξιότητες.

-Ευεξία από το Α στο Ω

Οι τοπικές πρακτικές και τελετουργίες σπα, όπως η ηφαιστειακή λάσπη και οι θεραπείες Αγιούρ Βέντα, είναι σε άνθιση, ενώ η σημασία του ύπνου και των καινοτόμων λύσεων για την επίτευξη ουσιαστικής ξεκούρασης συνεχίζουν να αποτελούν το κλειδί για συνολική υγεία και ευεξία.

-Επιστροφή στις ρίζες του αληθινού φαγητού

Η άνθιση των χορτοφαγικών εστιατορίων σε αναπάντεχα μέρη και τα οφέλη της στροφής προς τα βότανα, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην κοινότητα των ταξιδιωτών που λατρεύουν το φαγητό.

Επιπλέον, ο λευκός ξυλάνθρακας, ή binchotan, ενσωματώνεται σε τρόφιμα και ποτά σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς απορροφά ακαθαρσίες και απελευθερώνει ζωτικά στοιχεία.

-Προορισμοί στο προσκήνιο

Νέοι προορισμοί για την SLH το 2020, όπου ανοίγουν νέα ξενοδοχεία της για πρώτη φορά, είναι το Gangtey Lodge στο Μπουτάν, το Νεπάλ (Lost Horizon Resort & Spa Begnas), το Αζερμπαϊτζάν (Dinamo Hotel Baku), το Τελ Αβίβ (World Club Suite και The Norman Tel Aviv) και το Μαυροβούνιο (Villa Geba).Υπενθυμίζεται ότι το Panoptis Escape, μέλος της αλυσίδας, ανοίγει στη Μύκονο το Μάιο του 2020.

Share.

Comments are closed.