Το Ταμείο Ανάκαμψης και το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα

0

Υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας και αποτελεσματικότητας οφείλει να επιδείξει η Κυβέρνηση, αν επιθυμεί να κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής στην κανονικότητα. Ο δεύτερος χρόνος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη μπήκε με ισχυρές αναταράξεις στον οικονομικό τομέα λόγω πανδημίας, ενώ οι προεκλογικές δεσμεύσεις παραπέμπονται για τον επόμενο χρόνο αφού πρώτα ομαλοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η κατάσταση.

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της μια μεγάλη ευκαιρία που προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής και με το πλεονέκτημα των κονδυλίων των 72 δισ. ευρώ μπορεί να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το ζητούμενο είναι σ' αυτή την κρίσιμη φάση η σωστή αξιοποίηση τους με έμφαση στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να δημιουργήσει έναν αποτρεπτικό μηχανισμό που θα βάλει ένα στοπ σε κρατικοδίαιτους μπαταξήδες και άλλους καρχαρίες της αγοράς που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Κρίσιμος παράγοντας στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ο τουρισμός, καθώς από την πορεία των εσόδων θα κριθούν πολλά ως προς τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό σε οικονομικό επίπεδο. Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ενώ ιδιαίτερου συμβολισμού ήταν η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των υπηρεσιών που θα προσφέρει το ψηφιακό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών.

Share.

Comments are closed.