Τσίπρας: «Οι Εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου»

0

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών.

«Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία Κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα του λαού και επισπεύδει την Εκλογές. Πρόκειται για μία κίνηση δημοκρατικής ευαισθησίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αλλά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Ιούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και δήλωσε ότι οι Εθνικές Εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, τονίζοντας ότι «είναι επιβλαβής για την χώρα η μακρά προεκλογική περίοδος».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η σχεδιαζόμενη ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων και πιθανόν δεκάδων τροπολογιών από το προεδρείο της Βουλής πριν τη δάλυσή της, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάποιες αναγκαίες και κοινής αποδοχής πρωτοβουλίες οι οποίες είχαν προαναγγελθεί πριν διαλυθεί η βουλή δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συμφωνήσουμε ώστε να ψηφιστούν».

Εκτός από τους Κώδικες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων μία μέρα πριν την διάλυσή της, τροπολογία για την μείωση του αφορολόγητου από 1 Ιανουαρίου 2020.

Share.

Comments are closed.