Χρήμα με το σταγονόμετρό και… αγκάθι ο κόφτης

0

Της τάξης των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι το ποσό της εκταμίευσης, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, σύμφωνα με κοινοτικό παράγοντα, που επιβεβαίωσε τη συμφωνία στο βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ.

Δεν υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Ο ίδιος αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι επί αυτού του μηχανισμού αναμένεται συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου, ούτως ώστε να νομοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως εξήγησε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναμένουν ορισμένες διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές, όσον αφορά την «αξιοπιστία» του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Όσον αφορά το ύψος της επόμενης δόσης που θα εκταμιευθεί, εφόσον επιτευχθεί συνολική συμφωνία, ο ίδιος κοινοτικός παράγοντας ανέφερε ότι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Μαϊου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το ποσό της εκταμίευσης θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Σημείωσε, ότι οι οικονομικές προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα είναι «συνετές», βάσει των οποίων τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Share.

Comments are closed.