Χρυσή ευκαιρία για ΚΙΝΑΛ η απώλεια κάθε ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

0

Με γάργαρο γέλιο υποδέθηκαν στο ΚΙΝΑΛ δημοσιεύματα που απηχούν τις επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οποία « έχει αποφασίσει ( ο ΣΥΡΙΖΑ) να μην αντιδράει στις δηλώσεις απομονωτισμού του ΚΙΝΑΛ, επειδή ο ισχυρός καλείται να φανεί «μεγαλόψυχος» και να κάνει τα στραβά μάτια αντιλαμβανόμενος, πως για την απέναντι πλευρά (ΚΙΝΑΛ) τίθεται θέα πολιτικής επιβίωσης».

Του Χρήστου Υφαντή

Αυτή η διάθεση κατασκευασμένης μεγαλοψυχίας, που απορρέει από μια, δήθεν, πολιτική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας συνεργασίας με στόχο την κυριαρχία στο μεσαίο χώρο εισπράχθηκε από τη Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ακριβώς με τις διαστάσεις που έχει:

Μια απελπισμένη κίνηση για να μετατοπιστεί δεξιότερα το κέντρο βάρους του ΣΥΡΙΖΑ από την απομόνωση, στην οποία το οδηγούν οι αμετανόητοι αριστεριστές που διαχειρίζονται την οργάνωση και τη λειτουργία του και οι οποίοι επιμένουν, ακόμη και σήμερα «στις παραδοσιακές αξίες της αριστεράς και του χώρου της αμφισβήτησης».

Επικουρικά, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ σημείωναν, για να αποδώσουν επακριβώς, «το μεγαλείο της επιλογής ΣΥΡΙΖΑ να μη απαντάει στις αιτιάσεις τους» το χρόνο στον οποίο εκδηλώνεται αυτή η «μεγαλοσύνη».

Χρόνο σοβαρότατων εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της ηθικής της πολιτικής και ειδικά του «αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος» που το ανατίναξε η διαχρονική εμμονή του Παπαδημούλη με τα ακίνητα.

Η τεράστια αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η επενδυτική δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη σε αγορά διαμερισμάτων χαμηλού κόστος και η, στη συνέχεια, ενοικίαση τους ένα αμοιβής με το τετραγωνισμό μέτρο είτε σε Μ.Κ.Ο. του Τζόρτζ Σόρος, είτε σε μετανάστες και πρόσφυγες έχει γονατίσει ηθικά την παρέα του Τσίπρα.

Ο ίδιος ο Παπαδημούλης απτόητος ανακαλύπτει φαιδρές δικαιολογίες για τις επενδύσεις του αυτές (κοντεύουν να συγκροτήσουν εκλογική περιφέρεια με το ρυθμό που αναπτύσσονται).

Στριμωγμένος στα σχοινιά, διακινεί σενάρια περί « διανομής σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πρόσφυγες των καθαρών εσόδων του από τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων», χωρίς, βεβαίως, να περιγράφει πότε οι αναγκαίες αποσβέσεις των επενδύσεων του θα επιτρέψουν να υπάρξουν «καθαρά κέρδη», ώστε να διανεμηθούν (από ποιους, σε ποιους και με τι τρόπο άραγε;)

Η πασίγνωστη, πλέον, «Παπαδημούπολη», κλασσικό δείγμα αριστερής πλεονεξίας με καπιταλιστικό πρόσημο, εκτιμάται από το ΚΙΝΑΛ ότι θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κινήσει διαδικασίες απομάκρυνσης από τα πειράματα της ομάδας Τσίπρα όσων δυνάμεων του κεντρώου χώρου επιμένουν ακόμη και σήμερα να στηρίζουν ένα πολιτικό ηγέτη που αποδείχθηκε – και στον τομέα της ηθικής – μικρός κι αδύναμος να ελέγξει τις αδηφάγες καπιταλιστικές προτεραιότητες βασικών, στενότατων συνεργατών του.

Είναι κοινό μυστικό στο χώρο της, ό,τι απόμεινε πλέον ανανεωτικής αριστεράς, πως ο Τσίπρας πιέζεται σοβαρότατα να διαχωρίσει δημόσια τη θέση του από τον κ. Παπαδημούλη, ώστε να ξεφύγει από τον κλοιό που αναπτύσσεται στην κοινωνία και να διασώσει και τα ελάχιστα ψήγματα αριστερής ηθικής που έχουν επιβιώσει από την επενδυτική μανία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πάλαι ποτέ «εκλεκτού του Λεωνίδα Κύρκου».

Στο ΚΙΝΑΛ, αντί να ασχολούνται με τις φαντασιώσεις των Τσιπραίων, τις δήθεν μετατοπίσεις προς το κέντρο και τις κατασκευασμένες προτάσεις συμπόρευσης και συνεργασίας προς ένα μέλλον που ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε να το αφουγκρασθεί δεν μπορεί, ετοιμάζονται μεθοδικά για την επόμενη μέρα.

Τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ανάμνηση στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι και θα έχει επιστρέψει στα βασικά του καθήκοντα: στην καθημερινή, περιθωριακή, αδύναμη διαμαρτυρία, για την οποία πλέον δεν υπάρχει χώρος στο πολιτικό κέντρο, ούτε πρόκειται κανείς να ασχοληθεί μαζί της.

«Ευχαριστούμε … για την κατανόηση, αλλά δεν θα πάρουμε» απαντούν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά στις δήθεν προσκλήσεις Τσίπρα για συνεργασία και η στάση αυτή θα διατηρηθεί αλώβητη και στο επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία διάθεση αλλαγής.

«Αντί να ασχολείται με προτάσεις προς το ΚΙΝΑΛ για δήθεν συμπορεύσεις και συμμαχίες, να κοιτάξει καλύτερα το κόμμα του που έχει ζηλέψει τη δόξα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων» προσθέτουν τα ίδια στελέχη, φωτογραφίζοντας τις επενδυτικές δραστηριότητες Παπαδημούλη, φίλου, συνεργάτη και εξ απορρήτων του Τσίπρα μέχρι πριν λίγο καιρό.

Share.

Comments are closed.